Per què l'experiment massiu de teletreball durant la crisi del Coronavirus està condemnat al fracàs.

Anàlisi 0 Comments

Els que com nosaltres treballeu o simplement estigueu interessats, en els temes relacionats amb la cultura de les organitzacions, també estareu atents aquests dies a aquest tema derivat de l’únic tema que l’ocupa tot: país rere país, la crisi del coronavirus està forçant des de fa mes i mig el major experiment de teletreball que hàgim vist mai. De fet és molt probable que estiguis participant en aquest experiment. I molta gent ho fa per primera vegada.

Els que escrivim això portem anys treballant des de casa (i des d’on calgui) i intentarem explicar de la forma més sintètica possible per què creiem que aquest experiment està condemnat al fracàs i, sobretot, quins són els ingredients d’aquest desastre.

Com a alternativa proposem el que és evident: no ens avaluem per com estem gestionant el teletreball sinó per com estem gestionant una crisi. El teletreball servirà per capejar aquesta crisi no per evitar-la. Controla les teves expectatives sobre el teletreball.

D’altra banda, no busquis una recepta màgica ni una eina mestra. La clau del teletreball- a l’igual que la clau de la feina- són les pràctiques i no les eines. Aquí us deixem algunes de les més bàsiques. El difícil és identificar les nostres necessitats. En aquest punt és molt fàcil trobar l’eina adequada.

Això no va sobre productivitat. Va sobre salut pública.

No sabem quin serà l’impacte, la durada, l’eficàcia o la profunditat de les mesures que es van a prendre per frenar el Coronavirus. No som experts en això. Som experts en cultura organitzativa, però ni tan sols per a nosaltres aquest experiment és la prioritat. Pot semblar obvi però no ho és: la salut és el primer. Les causes d’aquesta excepcionalitat en els entorns organitzatius no és o no hauria de ser salvar l’economia, mantenir la productivitat o ni tan sols salvar la nostra organització per molt que ens faci mal. Estem prenent aquestes molestes i costoses mesures per protegir als altres i sobretot als més vulnerables.

L’experiment global del teletreball serà un fracàs i ho ha de ser perquè l’objectiu és aturar, tancar, alentir i reduir la nostra activitat a l’essencial per salvar vides. No mantenir el ritme gràcies al teletreball. Qui ho intenti està condemnat al fracàs, ètica i estratègicament.


Benvinguts al dia de demà

Això no va sobre el que facis tu, sinó sobre el que faci la resta.

La teva salut durant una epidèmia no depèn només del teu comportament, sinó del comportament de la resta. La teva productivitat durant el teletreball també.

Les realitats humanes funcionen en xarxa. És igual que tu o la teva organització estigueu acostumats a teletreballar i pugueu seguir com si res estigués passant. Està passant alguna cosa. És igual que jo tingui el costum de treballar intensivament a l’agost i per Nadal. Ho faig cada any tenint en compte que la resta de la meva xarxa està fent vacances a l’agost i per Nadal. Altrament el meu treball serà estèril. Es pot aprofitar l’agost per moltes coses, fins i tot per avançar amb algunes més del que ho faria normalment, però no es pot fer com si no fos agost.

Si vols fer riure als déus, explica’ls els teus plans.

Xina és el major exportador de el món. Les imminents interrupcions de les cadenes de subministrament probablement causaran pertorbacions en totes les organitzacions en les properes setmanes.

Però hi ha més. L’any nou xinès i el cicle de celebracions que li succeeixen són una espècie d’agost al calendari xinès. Aquest any aquest mes d’agost està ja durant el doble però al menys prèviament s’havien preparat per a parar un mes. Un altre dels efectes és que hauran de posposar la planificació del seu any. Aquest segon agost agost ens agafa a nosaltres en ple març. No serà consecutiu com ho ha estat a la Xina. Pel que fa als plans que havíem fet per tot l’any al setembre o al gener … acaben de quedar en paper mullat. El coronavirus és ja el cigne negre de l’any 2020 i qui sap si acabarà sent el cigne negre de la darrera dècada.

No hi ha una eina màgica que ho solucionarà tot.

Un lloc comú en moltes organitzacions és buscar aquesta eina màgica que permetrà que la informació flueixi internament d’una manera òptima i comunicar a l’exterior els resultats de la feina de l’organització. Aquesta eina no existeix (i si existeix la seva corba d’aprenentatge seria infinita). La solució real és molt menys màgica. Davant el fetitxisme de les eines reivindiquem la cultura organitzativa que pren cos en protocols, netiquetes, FAQs … com a clau de l’èxit.

Aquestes són les pràctiques que hem observat en organitzacions que s’adapten amb èxit a canvis en l’entorn. Més info aquí

Qualsevol experiment que confiï el seu èxit a les bondats d’una nova eina està condemnat al fracàs en una situació normal. En una situació com aquesta, està condemnat al desastre. Suggerim a les organitzacions que gestionin aquesta situació amb les eines que ja tenen i coneixen. Convé minimitzar la introducció de novetats i posposar l’adopció de noves eines.

El teletreball no existeix. Són els pares.

El que plantegem és que el marc del teletreball és molt pitjor que un marc erroni. És només una paraula màgica que emprarem per intentar que tot segueixi igual. Si alguna cosa hem après els últims 20 anys i que algunes empreses comencen a adonar-se ara és que no hi ha divisió entre Internet i el món real. Internet no és un espai d’excepció. Treballar durant aquesta crisi no exigirà una mudança a un altre mitjà. Exigirà seguir aprofundint en les pràctiques natiu-digitals que conscient o inconscientment, voluntària o forçosament portem aplicant dues dècades. Aquesta crisi posarà a prova la nostra cultura organitzativa, però la prova no serà sobre fins a quin punt podem mantenir la productivitat teletreballant sinó sobre fins a quin punt som capaços d’identificar els nostres processos crítics, discernir les nostres prioritats i capejar aquesta crisi.

Seguim treballant en xarxa. Els canvis organitzatius es produiran sols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *